Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa sitä herkkua! Viikonlopulla tein taas kirpparilta löytöjä ja sitten löysin sieltä hienon ruokakirjan: Keittiössä kuuluu nauru! Kiva kirja ja tästä sitten nappasin sen ohjen.

1363838.jpg

AHVENANMAAN PANNUKAKKU

  • 2,5dl RuokaCremeä (käytin vaan 1dl Floran paksua ruokakermaa, loput lisäsin sen verran enemmän maitoa)
  • 7,5dl maitoa
  • 1,5dl mannasuurimoita
  • 0,5tl suolaa
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 4 kanamunaa
  • 1dl sokeria
  • 1tl kardemumma
  • 1dl rusinoita (en laittanut ollenkaan)
Tarjoiluun:
  • 2,5dl CremeVispiä (minulla oli vaniljakastiketta)
  • mansikkahilloa
Kiehauta ruokakermaa ja maito. Lisää suurimot voimakkaasti vatkaten. Keitä puuroa hiljalleen välillä sekoittaen n. 5 min. Mausta puuro suolalla. Anna hieman jäähtyä. Lisää puuron joukkoon vehnäjauhot. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon. Mausta taikina kardemummalla ja (rusinoilla.)Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Taikinakerros saa olla muutaman sentin paksuinen. Paista 220C lämpötilassa n. 30min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Sillä aikaa vaahdottaa kermaa valmiiksi. Tarjoa pannukakun kanssa myös hilloa.

1363835.jpg

Olipa aika hyvää ja oikein makea!!!!