Tällaista herkkua syötiin tänään lounaaksi aterian päätteksi. Tämä herkku on vähän sellainen oman sovellus.
UUNIOMENAT KINUSKIKASTIKKEELLA
- 6 omenaa
- sokeria
- kanelia
- pähkinärouhetta
- valmis kinuskikastike
- Poista omenoista simenet omenaporalla. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
- Ota pieni uunivuoka ja laita siihen ripaus vettä pohjalle, sitten asettele omenat, reikä ylöspäin uuninvuokaan.
- Sitten minulla oli sellainen puolikkainen pussukka pähkinärouhetta, niin lisäsin siihen sokeri ja kaneli ja sekoittin kunnolla, niin ripottelin suoraan pussista jokaiseen omenareikaan melkein täyteen.
- Paista 200 asteeseessa uunissa n.20 min tai kun omenat ovat saaneet väriä ja ovat kypseitä.
- Tarjoile kuumana kinuskikastiken kera.
Kommentit