Innostuin tekemään pullasarvia, ei ole ne myös aikaisemmin onnistunut, mutta nyt melkein onnistuin, jopa ulkonäky oli sarvennäköinen:D
Ohjeen löysin uudesta kirjasta, mikä löysin sattumalta suomalaisesta kirjakaupasta 8e????? ennen kirjan hintaa oli 42e, siinäpä jopa tuntui oikein ale......Kirja on siis "Seitsemän tähden leivontakirja", siis se kirja sisältää kyllä todella kivoja ohjeita, että varmasti tämä kirja saa olemaan mun kaverina keittiössä useat kerrat.

1959516.jpg

(Kuvassa siis mantelisarvet, mustikkamarmelaadisarvet ja appelsiinimarmeladisarvet)

   MANTELISARVET JA HILLOSARVET

  Taikina:
  •    25gr hiivaa
  • 125gr margariinia tai voita
  • 2dl maitoa
  • suolaa
  • 1 tl hirvensarvensuolaa (en laittanut)
  • 1dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 7-8dl vehnäjauhoja (minulla meni kyllä vähän enemmän, ainakin 10dl)
  Täyte:
  • 100gr mantelimassa
  • 2rkl margariinia tai voita
  Voiteluun kanamuna.
Pinnalle voi laittaa mantelilastuja tai 1dl tomusokeria ja -1rkl vettä, minä voitelin vaan munalla ja ripottelin raesokeria)
Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva pieneen nestemäärään. Lisää loppu neste, suola, sokeri, keltuaiset ja suurin osa jauhoista.
Alusta taikinaa voimakkaasti, kunnes se irtoa kuhon reunoista. Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
Valmista täyte: Raasta mantelimassa ja lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
Vaivaa takinaa kulhossa ja lisää siihen niin paljon jauhoja, että taikina tuntuu pehmeältä ja kimmoisalta.
Jaa taikina kolmen osaan ja kaaviloi ne pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyistä taikinapyörällä 8 kolmiota ja levitä niille hieman täytettä. Kääri kolmiot rulliksi ja käännä sarven muotoisiksi. Nosta sarvet leivinpaperille. Kohota vielä. Voitele sarvet kanamunalla.
Paista sarvia uuniin keskiosassa 250 asteessa.n. 8 min. Varo kuitenkin, etteivät palaa!!!!

Siis nämä olivat kyllä todella herkullisia, jopa minulla oli pakko maistaa, kun tuoksuivat niin hyvältä, aika makeita olivat, mutta todella hyviä!

Hillosarvet tulee samalla tavalla, vaan täytteeksi jotain paistonkestävää hilloa!!!!