lauantai, 14. heinäkuu 2007
Mustikkahyydykekakku
Tätäkin kakkua on aika moni blogileipuri tehnyt, mutta laitan kuitenkin oman version tähän.
Pohja:
4 munan kääretortun pohja
Täyte:
2,5dl Flora kevyt vispi
200gr maustamatonta tuorejuustoa
150gr ranskankermaa
1 purkki Danone vaniljarahka
sokeria
1,5 pkt pakastemustikoita (en saanut vielä tuoreita)
5 liivattelehteä
Koristelu:
vadelmat, mustikat, hyytelösokeri, vispikerma
Laita liivatteet runsaan kylmän vedeen. Vispaa kermaa, sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vaniljarahka ja yhdistää kerman kanssa, sitten lisää sulatetut mustikat, vatkaa vähän täytettä.Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen puristetut liivatteet.Anna jäähtyä hetken, sitten lisää varovaisesti, kokon ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
Ota irtopohjan vuoka, laita pohjan ja reunoille tuorekelmu, sitten leikka pohjankokoinen pala leivinpaperista ja asettele pohjalle, sitten leikkaa kääretortunpohjasta vuokanpohjankokoinen pala ja asettele vuokan pohjaan. Kostuta vaniljamaidolla.Sitten lisää täyte, laita jääkaappiin ainakin 3-4 tunniksi.
Jos kakku on sopivasti hyytynyt, tee koristelu. Asettele marjat mielen mukaan ja tee hyytelösokerista kuorrute. Laita taas hetkeksi jääkaappiin. vatkaa kerma ja koristele.
Mausta en voi vielä sanoa mitään, kun jouduimme ennen kakun tarjomista juhlista poistumaan, mutta kun kuulen juhlavieraiden mielipidettä, sitten kirjotan myös tähän.
Kommentit