Tein jo muutama päivä sitten  sellaisen perinteisen kahvikakun. Se oli minun suuri herkku lapsuudessa ja ihme kyllä, sain maunkin melkein samanlaiseksi, kun silloin aikoina se suussa maistui. Kakku sisältää reiluusti rasvaa, no kyllähän se sen takia hyvältä maistuukin:)

1339165.jpg

          PERINTEINEN KAHVIKAKKU (Tavaline keeks)

  •  250gr leivontamargariinia tai voita
  • 1,5dl sokeria
  • 3 muna
  • 3,5dl vehnäjauhoja
  • 0,5dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5dl kermaviiliä
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva kouhkeaksi sokerin kanssa. Lisää kanamunat yksittellen ja jatkaa vatkaamista. Sekoita erikseen kulhossa kuivaaineet ja siivele ne taikinaan ja sekoita ne keskenään. Viimeiseksi lisää kermaviili.
Paistaa kakkua uuniin alumisella ritilällä 175 asteessa n.50-60 min.
Sopii nautittavaksi ihan sellaisena tai hillon kera ja säilyy montaa päivä tuoreena.

1339167.jpg