Tämä on melkein oman kehitelty piirakka ja pitää oikein itse ruveta kehuskelemaan, että olipas todella hyvää ja maukas.

1959599.jpg

  Kuva ei valitettavasti kyllä kerro maukkaasta piirakasta, mutta kyllä se hyvää oli!

   JAUHELIHA-KASVISPIIRAKKA

  Taikina:
  • n.3dl soseutettua perunaa
  • reiluu 1dl juoksevaa margariinia
  • suolaa
  • reiluu 2dl vehnäjauhoja
  • 1/2tl leivinjauhetta
  • 1-2rkl kylmä vettä (sen verran, että taikinasta tulisi ei liian löysää)
   Täyte:
  • 300gr kevyt jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 raastettu porkkana
  • 1pkt keittojuureksia (pakastepussi)
  • valkosipulirouhetta
  • musta pippuria
  • suolaa
  • ketsuppia
   Päälle:
  • koskenlaskija sulatejuustoa (puolikas paketti)
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 kanamuna
Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekseet esim. monitoimekoneessa. Sitten levitäå se voideltuun vuokaan ja pistele päältä haarukkalla ja paistaa n.15min. 200 asteessa uunissa.
Paista jauhelihaaja sipuli, kun jauhelihaa on jo vähän ruskistunut, niin lisää raasteporkkanaa ja keittojuurekset ja anna hautua kypsäksi. Lisää mausteet.
Kuumenna maito kattilassa ja lisää sulatejuustonpalaset, kuumenna sen verran, että juusto sulaa, jäähdytä ja lisää sitten kanamuna.
Ota uunista esipaistettu pohja, lisää täyte ja täytteen päälle juustonsekoitus ja takaisin uuniin, ehkä n. 30min riittää....
Suosittelen kokeilemaan, tämä perunapohja antaa todella hyvän maun ja se on aika täyttävää, joku tuoresalaatti kaveriksi ja mainio iltapala koko perheelle tai vieraille!!!!