Tällaista herkkua syötiin tänään lounaaksi aterian päätteksi. Tämä herkku on vähän sellainen oman sovellus.

UUNIOMENAT KINUSKIKASTIKKEELLA

 

  • 6 omenaa
  • sokeria
  • kanelia
  • pähkinärouhetta
  • valmis kinuskikastike
  1. Poista omenoista simenet omenaporalla. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Ota pieni uunivuoka ja laita siihen ripaus vettä pohjalle, sitten asettele omenat, reikä ylöspäin uuninvuokaan.
  3. Sitten minulla oli sellainen puolikkainen pussukka pähkinärouhetta, niin lisäsin siihen sokeri ja kaneli ja sekoittin kunnolla, niin ripottelin suoraan pussista jokaiseen omenareikaan melkein täyteen.
  4. Paista 200 asteeseessa uunissa n.20 min tai kun omenat ovat saaneet väriä ja ovat kypseitä.
  5. Tarjoile kuumana kinuskikastiken kera.