Viimeisessä Pirkan lehden numerossa löytyi mielenkiintoinen ohje, mitä piti ehdottomasti kokeilla. Lisäsin joukkoon vielä mansikoita, olipas muuten hyvää!

RAPARPERI-MANSIKKA KERROSKAKKU

  • 200gr margariinia
  • 2dl sokeria
  • 3 kanamunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl vanilliinisokeria
  • 1/2tl kardemumma

Täyte:

  • raparpereita ja mansikoita
  • 1dl siirappia
  • 2rkl perunajauhoja
  • 1/2tl kanelia
  1. Voitele uunivuoka tai kiinnittä leivinpaperi pohjalle.
  2. Mitta kattilaan siirappi, perunajauhot ja kaneli. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Ota kattila pois, sekoita joukkoon raparperipalat ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
  3. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Levitä puolet taikinasta vuokaan. Levitä päälle raparperiseos ja mansikapalat ja sen päälle loput taikinasta. Tasoita pinta. Asettele päällekin raparperipaloja ja minä lisäsin vielä sokeria. Paista 175 asteiseen uunin alimmalla tasolla n.50min.

Voi tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, mutta ilman mitään oli myös herkullista! NAMM!Suosittelen!